LOGO.png

Mastering Compressie Tutorials

Er zijn verschillende redenen om een compressor te gebruiken tijdens het masteren van een track. Ik heb daarom vier tutorials gemaakt waarin ik de meest gebruikte compressie technieken uitleg. Compression for balance, impact, punch en glue. Het komt vaak voor dat je meer dan één van deze technieken gebruikt tijdens het masteren van een track.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Quick Loudness Tutorials

Soms wil je snel het volume van je mix maximaliseren. Bijvoorbeeld als je een track die nog in de maak is, als preview online wilt zetten, of als je een track ter beoordeling naar een opdrachtgever wil sturen. Ik heb daarom een drie korte ‘Quick Loudness’ tutorials online gezet, waarin ik uitleg hoe de bekendste brickwall limiters werken: de Pro-L van Fabfilter, de FG-X van Slate Digital en de L3 Multimaximizer van Waves.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Review: Mastering Limiters - Waves L3 series

Plaatje_L3_2.png

Inleiding:

Eén van de belangrijkste onderdelen tijdens het masteren van een track is het maximaliseren van het volume. Hiervoor gebruik je o.a. een (multiband-)limiter. Erg populair zijn de vier verschillende limiters uit de L3 serie van Waves:

L3 Ultramaximizer
L3 Multimaximizer
L3-LL
L3-16

Het opvallendste van al deze limiters is dat ze gebruikmaken van twee nieuwe technieken die Waves heeft ontwikkeld: de PLMixer en de ARC.

Lees meer

Afdrukken E-mail